ARKmusic Escoles

Musicalizando

Musicalizando és un projecte de música, es troba en el Caraço, un lloc humil al costat de Majorlandia a Brasil. És un preciós projecte per a nens i joves amb pocs recursos, que pretén aportar consciència i valors, com el compromís, la dedicació, la disciplina, el respecte, crea grup i forma en educació emocional a través de la música.

Desitgem que aquests joves aprenguin l'ús d'un instrument, però sobretot volem formar nens i joves que siguin un orgull per a la seva comunitat i la societat en general.

El projecte Musicalizando va néixer de l'Associació d'Agricultors do Assetjo do Caraço, fundat per Arturo Valente i la seva esposa l'any 2015, amb la nostra col·laboració. Coneixem Arturo des de fa anys, i s'ha guanyat el respecte i l'afecte de la seva comunitat.

Actualment Musicalizando compta amb 23 alumnes, es realitzen 3 classes per setmana, aprenen teoria musical (solfeig), teclat i guitarra. És com una gran família, després de les classes se'ls ofereix un berenar.

Escola i Banda de música Eulina Freires.

Aquesta escola de música va néixer l'any 2011 de la il·lusió de l'Eduardo, gran apassionat de la música, molt volgut i perseverant amb el projecte, que alhora desitjava recuperar la banda de música de Eulina Freires de Canoaquebrada. Eduardo va veure l'oportunitat de crear una escola de música per a nens i joves sense molts recursos, desitjava oferir la música com a opció d'un ensenyament musical i que també els ajudés a facilitar un camí a la vida, així com la possibilitat de formar part de la banda de música Eulina Freires. Per Ark Social és un plaer col·laborar amb ells, ens sentim part d'ell.

El projecte està dividit en dues parts la Escolinha, l'escoleta, on hi ha uns 50 nens que aprenen música, principalment instruments de vent i percussió, tot això de forma gratuïta. Tenen classes de 2 a 3 vegades per setmana i per compartir temps junts fan altres activitats com berenar, festes, esdeveniments, menjars, excursions.

L'altra part és la Banda de música Eulina Freires, assagen 2/3 vegades per setmana, participen uns 40 músics, la gran majoria formats a l'escola de música. Ofereixen concerts gratuïtament en les activitats del poble i altres poblacions properes.