ARKmusic Recife

ARKmusic Recife

Creiem que la música és una eina important per transformar i millorar la qualitat de vida. Difondre una cosa nova és el desafiament per al desenvolupament comunitari, sent un exemple d'organització, superació i força de voluntat per a molts nens i joves. L'octubre de 2013 va començar el projecte musical per a nens i joves en Alto do Pascoal / Recife, Brasil.

Sentíem la necessitat de crear un projecte musical per a nens i joves d'aquesta comunitat humil i sense oportunitats.

Treballant molt vam obtenir un espai i alguns instruments per als assajos i vam començar la formació d'un grup de més de 70 estudiants.

El 2015, el projecte es va aturar per falta de suport, instruments i material didàctic. Al maig de 2019, la idea de formalitzar i invertir de nou en un projecte musical es va enfortir, amb l'estímul de el Grup "Música Metais" i la Percussió d'Alto do Pascoal, Grup maos Amigues i l'ONG ARKsocial, tot s'està fent possible.

La proposta del projecte és mostrar que l'educació musical és important per al procés educatiu, ja que proporciona el desenvolupament d'habilitats i competències beneficioses per al bon acompliment escolar, la interacció amb la família i la comunitat.

Els seus membres, provenen d'una comunitat de baixos ingressos, aquí tenen l'oportunitat d'aprendre a través de la música, nocions de civisme, disciplina i interacció social, transformant-se en multiplicadors de conceptes i canviant la seva interacció amb la societat.

Al gener de 2020, vam començar la nostra tasca a l'Escola Estatal Gabriela Mistral en Alto do Pascoal, on es van realitzar més de 50 inscripcions.

I al mes de febrer vam començar les classes per a estudiants novells i posteriorment els assajos amb la banda de metall i percussió Alto do Pascoal.